Importància I Obligatorietat registre entrega EPIS

Importància I Obligatorietat registre entrega EPIS

Sentència de 12 de juliol de 2018, Tribunal Superior de Justícia de Castilla – La Mancha, Sala de lo Social.

Fets: l’accident es produeix en el centre de treball d’una cooperativa, quan el treballador accidentat, que només feia 6 que treballava, procedia a realitzar les tasques de descàrrega de raïm des dels remolcs que el transportaven fins on s’ha de descarregar. En el moment d’obrir la rampilla de darrere del remolc rellisca i cau donant-se un cop al peu. En el moment de l’accident l’empresa tenia instal·lades unes línies de vida perquè els treballadors que realitzen aquestes tasques poguessin ancorar arnesos individuals per a protegir-se de les caigudes, però en aquest cas el treballador no portava posat l’arnès, i l’empresa tampoc pot aportar cap certificació per a provar que dit arnes havia estat entregat.

A l’empresa se li imputa no poder acreditar adequadament que el treballador accidentat estigues degudament informat dels riscos del seu lloc de treball ni de les mesures a adoptar per evitar-los, ni tampoc que li fos indicat l’efectiu ús de l’arnès per a la seva protecció, ni vetllar, almenys inicialment, per l’ús efectiu de tal protecció.

Entre les obligacions de l’empresari en matèria d’utilització d’EPIS es troba la de vetllar que la utilització dels EPIS es realitzi conforme a les normes reglamentàries, tenint en compte criteris de gravetat, temps o freqüència de l’exposició al risc i condicions de treball.

Conclusions: Importància de tenir sempre el registre d’entrega d’epis actualitzat, podeu tenir els millors epis i la millor protecció pels treballadors però si no està actualitzat el corresponent document d’entrega és com si no tinguéssiu res. Importància també de la formació d’acollida on quedi demostrat que l’empresari ha informat i format degudament al treballador dels riscs del seu lloc de treball. Importància dels controls oculars, sobretot als nous treballadors, per assegurar-vos que estan treballant segones les pautes rebudes.

Sense aquestes documentacions firmades, si el treballador té un Accident Laboral, el responsable total dels fets serà l’empresari.Este sitio usa cookies. Si continuas navegando por este sitio aceptas su uso. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar